Gratis verzenden boven 40 euro
Gratis verzenden boven 40 euro

Waarom zou je natuurlijke zeep gebruiken?

Waarom zou je natuurlijke zeep gebruiken?
1 juni 2021 Marlies van Heusden
Waarom natuurlijke zeep gebruiken

Natuurlijk zeep, waarom zou je het gebruiken?

Waarom zou je stoppen met het gebruiken van een flacon vloeibare zeep, en overstappen op een stuk natuurlijke zeep? Hier lees je vier kick ass redenen waarom dat ‘ouderwetse’ stukje zeep zo gek nog niet is.

1. Geen plastic

Volgens de Plastic Soup Foundation consumeert de wereldbevolking een miljoen plastic flesjes per minuut. Ja precies: per minuut. Elke minuut wordt er een vuilniswagen aan plastic afval in de oceaan gedumpt. Als wij zo doorgaan zal de oceaan vanaf 2050 meer plastic dan vissen bevatten. Stel je voor dat jij hier iets tegen kunt doen. Door je lichaam en haar te wassen met Nature Bar, bespaar je wel 21 plastic flessen per jaar. En draag je actief bij aan een schonere wereld.

2. Zeep is handig voor op reis

Als je op vakantie gaat is het altijd ellende om je aan de maximale hoeveelheid vloeistof te houden. Of erger dat je bij aankomst ontdekt dat je shampoofles is gaan lekken op je favoriete kledingstukken. Door je douchegel te vervangen voor een blok zeep sla je twee vliegen in een klap. Natuurlijke zeep reinigt niet alleen op milde wijze je huid, maar voedt hem ook, waardoor je de bodylotion ook thuis kunt laten. Tel uit je winst!

‘Voor de prijs van twee lattes geniet je van iets dat goed is voor je huid, je mind en de rest van de wereld. Elke dag, wekenlang’.

3. Natuurlijk en diervriendelijk

Meerdere zeepmerken waaronder Nature Bar steven naar het behoud van de natuur en ecosystemen die worden bedreigd door de massaproductie van cosmetica met veel chemische toevoegingen. Veel douchegels en shampoos in flacons zitten vol chemicaliën en conserveringsmiddelen. Deze breken de natuurlijke oliën in je huid af en drogen hierdoor je huid uit. Sommige zepen zijn daarnaast net als Nature Bar palmolievrij, een ingrediënt dat in verband wordt gebracht met ontbossing op grote schaal. Nog een voordeel? Stukken zeep zijn diervriendelijk.

4. Je betaalt niet voor water

Dat klinkt misschien gek, maar wist je dat meeste shampoos en douchegels voor tachtig procent uit water bestaan? Dus waarom niet zelf je water toevoegen. Bij een blok natuurlijke zeep is het hoofdbestanddeel huidverzorgende olie. Zeep is super geconcentreerd en gaat daardoor gemiddeld langer mee dan je douchegelflaconnetje. Reken op ongeveer 8 weken wasplezier. Laten we even pauzeren, voor de prijs van twee lattes geniet je van iets dat goed is voor je huid, je mind en de rest van de wereld. Elke dag, wekenlang. Van hoeveel dingen in je leven kun je hetzelfde zeggen?