fbpx
Gratis verzenden boven 35 euro, altijd plasticvrij!

OVER ONS

Handgemaakte natuurlijke zeep van Nature Bar

Over Nature Bar

Wij willen de wereld mooier maken, en dat willen we doen met zeep. Als consument heb je meer macht dan je zelf denkt. Met een ogenschijnlijke kleine aanpassing kun je een enorme impact maken! Je zou ons idealisten kunnen noemen. Maar we krijgen zeker dingen voor elkaar.

Opgericht door Marlies van Heusden

“Ik geloof dat het mogelijk is om te genieten van wat de natuur ons te bieden heeft, zonder haar kapot te maken.” Als reiziger realiseerde zij zich hoe sterk de elementen van de natuur zijn en dat we die moeten koesteren. Kortom gebruik maken van de natuur zonder haar te misbruiken.

Het begin van Nature Bar

Marlies van Heusden

Het begon in 2019, toen Marlies – aan de start van een prachtige reis – op een strand in Mexico stond. Bij een klein eigenaardig winkeltje verkocht een lieve dame allemaal gedroogde kruiden, edelstenen en handgemaakte zepen. Zodra Marlies het stuk handgemaakte calendulazeep gebruikte werd zij verliefd. De helende werking van het kruid zorgde ervoor dat opengekrabde muggenbulten snel heelden. Dit is de reden waarom elke Nature Bar een goede dosis calendula olie bevat. Daarnaast zorgden de rijke natuurlijke oliën ervoor dat haar huid weer gezond werd en geen andere producten zoals bodylotion nodig had. Kortom een klein stukje zeep verving meerdere grote plastic flessen in haar micro backpack en bracht haar dichter tot de natuur.

Elke beslissing die we bij Nature Bar nemen is gebaseerd op onze drie pijlers; natuurlijk, lokaal en duurzaamheid.

Natuurlijk

Elke zeep is gemaakt op basis van rijke biologische oliën zoals shea boter en solo plantaardige ingrediënten, Ingrediënten die gebruik maken van de kracht van de natuur. Zo zit er in elke zeep een gezonde dosis calendula olie. Dit eeuwenoude wondermiddel staat vooral bekend om zijn ontstekingsremmende vermogen.

Lokaal

Wij werken samen met lokale ondernemers aan een circulaire economie. Zo gebruiken wij de sinaasappelschillen van de Ten Katenmarkt en koffie van een lokale branderij. Op deze manier gaan wij verspilling tegen en werken wij samen aan een mooiere stad en beter milieu.

Duurzaamheid

We kiezen er bewust voor om alleen maar te werken met plantaardige oliën en ingrediënten, dat maakt al onze zepen vegan. Ook kiezen wij ervoor om vanwege de impact op het milieu niet te werken met palmolie en synthetische toevoegingen zoals parabenen en SLS. Die goudenglitterzeep moet je dus echt ergens anders vandaan halen. Zelfs ons verpakkingsmateriaal is helemaal eco-friendly. Zo is het tissue paper acid free, heeft een FSC-keurmerk en bedrukt met soy-based inkt.

@NATUREBARSOAP

Tag @Naturebarsoap op Instagram en wie weet verschijnt je foto wel in onze galerij!