Gratis verzenden boven 35 euro
Gratis verzenden boven 35 euro

Over

Handgemaakte natuurlijke zeep

Over Nature Bar

Nature Bar is zeep en shampoo bars met een missie: mensen inspireren om beter voor zichzelf en de natuur te zorgen.

In het zeepatelier in Amsterdam wordt de natuurlijke en circulaire zeep handgemaakt in kleine oplage, op traditionele en ambachtelijke wijze. Elke nature bar is, net als jij uniek.

In dit prachtige product komt voor mij alles samen; connectie met de natuur, het zorgen voor jezelf en de aarde en de impact die jij als consument wel degelijk kunt maken.

Natuurlijke ingrediënten

Het was mijn droom een natuurlijke zeep te creëren op basis van een circulair kerningrediënt. Een zeep die op een milde manier reinigt en daarnaast je huid voedt. Na maanden lang experimenteren en testen heb ik nu 6 zeep bars plus 2 shampoo bars gecreëerd. Zeep en shampoo bars die uitgaan van de kracht van de natuur zonder rotzooi.

Elke bar bevat een zorgvuldig gekozen blend van olijfolie, shea boter, kokosolie en zonnebloemolie. Slechts enkele etherische oliën voor een pure, subtiele en natuurlijke geur. Plus nauwkeurig uitgekozen natuurlijke ingrediënten zoals calendula die je natuurlijke schoonheid ondersteunen. Maar de spotlight is uiteraard gereserveerd voor het circulaire (magische) hoofdingrediënt.

Circulair

Samen met lokale ondernemers gaat Nature Bar verspilling tegen en werken we samen aan een circulaire economie. Elke zeep bevat een circulair kerningrediënt. Of zoals Nature Bar het graag noemt het magische ingrediënt. Denk hierbij aan gemalen koffie van een lokale koffiebranderij. Ingrediënten die nog ontzettend waardevol voor je huid kunnen zijn, maar anders weggegooid zouden worden.

Duurzame verpakking

Ook de verpakking is met aandacht en liefde voor de natuur gecreëerd. Volledig plasticvrij en composteerbaar.

Marlies van Heusden

Marlies van HeusdenMijn naam is Marlies van Heusden en ik ben de oprichter van Nature Bar. Ik ben een imperfecte zero waster, minimalist en composteerder.

Van jongs af aan was ik veel buiten te vinden en gefascineerd door alles wat groeide. Het liefst liep ik de hele zomer op blote voeten rond. Echt voorzichtig was ik niet, daarom kwam mijn moeder om de haverklap met calendulazalf aanzetten.

Ik heb altijd het verlangen gehad om iets met mijn handen te creëren. Iets tastbaars te maken, iets waarmee ik de wereld mooier maak. Ik ben dan ook ontzettend dankbaar dat tijdens een prachtige reis door Latijns-Amerika het idee voor Nature Bar is ontstaan.

Het begin

In 2019 zegde ik mijn baan op, om een halfjaar door Latijns-Amerika te gaan backpacken. Ik was de overconsumptie zat en wilde weer dichter tot mezelf en de natuur komen. Ik kan je vertellen, dat is aardig gelukt ;).

In een klein winkeltje in Mexico – met allemaal gedroogde kruiden en edelstenen – was ik op zoek naar calendulazalf voor mijn opengekrabde muggenbulten. Ik vond echter handgemaakte calendulazeep, met echte bloemblaadjes. Tot die tijd had ik er nooit bij stil gestaan dat calendula een plant/bloem is.

De calendulazeep zorgde dat mijn huid snel heelde. Dit heeft mij geïnspireerd om elke zeep te voorzien van een gezonde dosis calendula. Daarnaast zorgden de rijke natuurlijke oliën ervoor dat mijn huid weer gezond werd en geen andere producten zoals bodylotion nodig had. Een klein stukje zeep verving ineens meerdere grote plastic flessen in mijn micro backpack en bracht mij dichter tot de natuur.

Ik weet nog goed hoe verwonderd ik was over de kracht van dat kleine stukje zeep.