fbpx
Gratis verzending boven 35 euro
Gratis verzending boven 35 euro, altijd plasticvrij!

Natuurlijke zeep

Natuurlijke zeep

De handgemaakte natuurlijke zepen van Nature Bar zijn ontstaan uit een liefde voor de natuur. En de behoefte om beter voor onszelf en de natuur te zorgen. Natuurlijke zeep is een ambachtelijk product waar wij zelf graag meer over vertellen.

Natuurlijke zeep

Natuurlijke zeep ook wel natuurzeep genoemd is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Natuurlijk betekent niet automatisch vegan. Zo kan een natuurlijke zeep ook dierlijk vet, bijenwas, kleurstof van luizen etc. bevatten.

Wij bij Nature Bar zijn ervan overtuigd dat deze stoffen niet nodig zijn voor een fijne milde zeep. Daarom maken wij alleen maar plantaardige (of vegan) zeep. Onze natuurlijke zepen worden met de handgemaakt in Amsterdam. Dit doen wij op ambachtelijke en traditionele wijze.

Wat is natuurlijke zeep?

Natuurlijke zeep wordt gemaakt door een chemische reactie tussen een vetstof en alkaliën. De alkaliën (of loog) zorgt voor een chemische reactie waardoor verzeping optreedt. In principe kan een zeep blok gemaakt worden met elke soort olie. Naast oliën kun je ook andere (plantaardige) ingrediënten toevoegen. Denk hierbij aan kruiden, klei en etherische oliën voor de geur maar ook helende werking. In al onze natuurlijke zepen zit een gezonde dosis calendulaolie. Calendula staat namelijk bekend om haar verzachtende en helende werking.

Glycerine

Glycerine is een vochtinbrengend ingrediënt dat van nature in oliën en vetten zit. Het heeft een positief effect op je huidelasticiteit en het herstel van de huidbarrière. Dit maakt clycerine een waardevol ingredient. Zo waardevol dat bij veel fabriekszepen glycerine juist uit de zeep gehaald wordt. Om het te verkopen voor andere verzorgingsmiddel.

Wij maken al onze natuurlijke zepen op de traditionele en ambachtelijke ‘cold process’ manier. Deze ambachtelijke methode kost misschien wat meer tijd. Maar zorgt er ook voor dat veel goede eigenschappen van oliën en andere ingrediënten behouden blijven. Daarnaast laten we de glycerine uiteraard in de zeep zelf zitten. Kortom onze zepen zijn zo natuurlijk mogelijk.

Tip: Kijk kritisch naar het label van zeep

Een goede test is een kijkje op het label van een natuurlijke zeep. Echte natuurzeep bevat vaak niet heel veel verschillende plantaardige ingrediënten. Andere ingrediënten zoals schuimverbeteraars, kleurstoffen, parfum, conserveringsmiddelen, parabenen, SLS etc. maken een zeep niet per se beter. Een blok normale natuurzeep kan in principe niet bederven. Wel kan de zeep wat uitdrogen als al het restwater volledig verdampt. Dit zorgt ook voor een geconcentreerdere zeep, en geconcentreerder is is dit geval beter.

Onze natuurlijke zepen

Nature Bar heeft verschillende soorten natuurlijke zeep voor elk huidtype. De Sinaasappel- calendulazeep is door zijn verzachtende en voedende werking geschikt voor elk huidtype. Heb je een extreem gevoelige huid? Kies dan voor de Baby zeep. Deze bevat geen geur- en kleurstoffen en is door de kamille super mild voor de huid. Een droge huid? Dan is de Grapefruit & Rozemarijn natuurzeep precies wat je nodig hebt!

Niet alleen je huid verdient reiniging en extra verzorging maar ook je haar. Onze natuurlijke shampoo bar met onder andere castor olie en hop, verzorgt je haar en geeft het extra volume.

Wil jij onze natuurlijke zepen proberen? Bestel de zepen gemakkelijk via onze webshop.