Duurzaamheid staat centraal bij elke stap | Nature Bar
Gratis verzending boven 35 euro
GRATIS VERZENDEN BOVEN 35 EURO, ALTIJD PLASTICVRIJ

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Met Nature Bar willen we een positief rimpel effect teweeg brengen, duurzaamheid speelt hierbij een grote rol. Wij geloven dat je als consument meer macht hebt dan je zelf denkt. Met een ogenschijnlijke kleine aanpassing kun je een enorme impact maken.

“Wist je dat je gemiddeld 21 plastic flessen aan douchegel en shampoo gebruikt per jaar?” Door je lichaam te wassen met Nature Bar, bespaar je al 21 plastic flessen per jaar.

Elke beslissing die we bij Nature Bar nemen is gebaseerd op onze drie pijlers; natuurlijk, lokaal en duurzaamheid.

Wij willen de wereld mooier maken, en dat willen we doen met natuurlijke zeep.

Natuurlijk

Elke zeep is gemaakt op basis van rijke biologische oliën zoals shea boter en solo plantaardige ingrediënten, Ingrediënten die gebruik maken van de kracht van de natuur. Zo zit er in elke zeep een gezonde dosis calendula olie. Dit eeuwenoude wondermiddel staat vooral bekend om zijn ontstekingsremmende vermogen.

Daarnaast is elke zeep met de handgemaakt in Amsterdam, elke zeep is dan ook uniek.

Lokaal

Wij werken samen met lokale ondernemers aan een circulaire economie. Zo gebruiken wij de sinaasappelschillen van de Ten Katenmarkt en koffie van een lokale branderij. Op deze manier gaan wij verspilling tegen en werken wij samen aan een mooiere stad en beter milieu.

Circulaire economie

Een circulaire economie is een alternatief voor de traditionele lineaire economie. In een lineaire economie nemen wij de grondstoffen uit de grond, maken we daar dingen van en gooien we ze aan het einde van het gebruik weg. In een circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Afval is de nieuwe grondstof.

Duurzaamheid

We willen een positief rimpel effect teweeg brengen en produceren daarom op een duurzame manier. Wie A zegt moet B zeggen. Voor ons betekent dat, dat al onze zepen op basis van biologische oliën zijn. We kiezen er bewust voor om alleen maar te werken met plantaardige oliën en ingrediënten, dat maakt al onze zepen vegan. Ook kiezen wij ervoor om vanwege de impact op het milieu niet te werken met palmolie en synthetische toevoegingen zoals parabenen en SLS. Die goudenglitterzeep moet je dus echt ergens anders vandaan halen. Zelfs ons verpakkingsmateriaal is helemaal eco-friendly. Zo is het tissue paper acid free, heeft een FSC-keurmerk en bedrukt met soy-based inkt. Als dat geen B zeggen is, weten we het ook niet meer.

Bij elke stap nemen wij onze verantwoordelijkheid.

jul15
Hoe gebruik je een Shampoo Bar
Hoe gebruik je een Shampoo Bar

Een shampoo bar – ook wel haarzeep en solide shampoo genoemd – is eigenlijk gewoon een shampoo maar dan in vaste vorm. Hoe gebruik je het? Dat leg ik hier haarfijn uit.

nov11
Palmolie vrije zeep
Palmolie vrije zeep

Het tropisch regenwoud wordt overal ter wereld in hoog tempo gekapt. Grote internationale bedrijven leggen enorme palmolieplantages aan.

Samen kunnen wij dit stoppen!

nov01
Waarom zou je natuurlijke zeep gebruiken?
Waarom zou je natuurlijke zeep gebruiken?

Waarom zou je overstappen op een stuk natuurlijke zeep? Hier lees je vier kick ass redenen waarom dat ‘ouderwetse’ stukje zeep zo gek nog niet is.