Gratis verzenden boven 40 euro
Gratis verzenden boven 40 euro

Duurzaamheid

Handgemaakte natuurlijke zeep

Duurzaamheid

Nature Bar is zeep en shampoo bars met een missie: mensen inspireren om beter voor zichzelf en de natuur te zorgen.

Als consument heb je meer macht dan je denkt. Met een ogenschijnlijke kleine aanpassing kun je een enorme impact maken.

“Wist je dat je gemiddeld 21 plastic flessen aan douchegel en shampoo gebruikt per jaar?” Door je lichaam te wassen met Nature Bar, bespaar je al 21 plastic flessen per jaar.

Elke beslissing die Nature Bar neemt is gebaseerd op onze drie pijlers; natuurlijk, lokaal en duurzaamheid.

Natuurlijk

Elke zeep is gemaakt op basis van rijke biologische oliën zoals shea boter en solo plantaardige ingrediënten, Ingrediënten die gebruik maken van de kracht van de natuur. Zo zit er in elke zeep een gezonde dosis calendula olie. Dit eeuwenoude wondermiddel staat vooral bekend om zijn ontstekingsremmende vermogen.

Lokaal

In het zeepatelier in Amsterdam wordt de natuurlijke en circulaire zeep handgemaakt in kleine oplage, op traditionele en ambachtelijke wijze. Elke nature bar is, net als jij uniek.

Daarnaast werk ik samen met lokale ondernemers aan een circulaire economie. Zo gebruiken ik de sinaasappelschillen van een lokale supermarkt en koffie van een lokale branderij. Op deze manier gaan wij verspilling tegen en werken wij samen aan een mooiere stad en beter milieu.

Duurzaamheid

Ook als onderneming kun je een enorme impact maken. Daarom werk ik zo veel mogelijk met biologische ingrediënten. Ook kies ik er bewust voor om alleen maar te werken met plantaardige ingrediënten, dat maakt alle zepen en shampoo bars vegan. Ook kies ik vanwege de impact op het milieu om niet te werken met palmolie en synthetische toevoegingen zoals parabenen en SLS. Die goudenglitterzeep moet je dus echt ergens anders vandaan halen. Zelfs ons verpakkingsmateriaal is helemaal eco-friendly en composteerbaar.